Nieuws

Grooveshark verliest enige groot muzieklabel

De gratis muziekstreamingdienst Grooveshark is zijn enige licentie-overeenkomst met een groot label kwijt. Het contract met EMI werd beëindigd.

Muzieklabel EMI, dat de catalogie van onder meer The Beatles en Coldplay beheert, heeft zijn overeenkomst met Grooveshark stopgezet. Dat blijkt volgens CNet uit gerechtelijke documenten. De streamingdienst zou een recente vooruitbetaling van 100.000 dollar niet gehaald hebben.

Grooveshark: Onze keuze
Maar volgens Grooveshark zit de vork anders in de steel: “We hebben de moeilijke beslissing genomen om de overeenkomst met EMI te beëindigen omdat hun tarieven voor streaming onhoudbaar hoog zijn. Bovendien onderhandelt EMI met Universal Music over een fusie en we menen dat dit nieuwe monsterlabel de wetten rond eerlijke concurrentie zou schenden.”

Grooveshark beweert dat het sinds de licentieovereenkomst in 2009 tot stand kwam, EMI meer dan 2,6 miljoen dollar heeft betaald voor de muziek die zijn gebruikers beluisterden. EMI verklaarde begin dit jaar echter dat het nog geen cent heeft gezien van die overeenkomst. Het diende begin januari een klacht in tegen Grooveshark wegens auteursrechtenschending. Ook de drie andere grote labels (Universal, Sony en Warner) startten om die reden een rechtszaak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business