Nieuws

PhoneDeck zet je smartphone in de cloud

Met de Android-app PhoneDeck en de gelijknamige webdienst kun je je telefoontjes beantwoorden, sms’en lezen en sturen, je gebruik analyseren en dat allemaal via je browser.

PhoneDeck heeft wat weg van AirDroid, dat we eerder al bespraken, maar focust meer op de basisfunctionaliteit van je smartphone: telefoneren en sms’en. Als je de gratis app installeert en een account aanmaakt op de website worden al je contacten en je recente gesprek- en sms-geschiedenis naar de cloud gekopieerd.

App installeren en klaar
Het volstaat om de app in de achtergrond zijn werk te laten doen om je telefoon via de website te gebruiken. Als je ingelogd bent en de website open staat in je browser verschijnt er een pop-up en hoor je een geluidje telkens je gebeld wordt of een sms’je ontvangt. Als je de handige Chrome-extensie installeert moet de website zelfs niet open staan en ben je altijd bereikbaar.

[related_article id=”161563″]

Inkomende telefoontjes kun je aannemen via het pop-up-venster zodat je alleen nog maar je smartphone tegen je oor moet houden om het gesprek te beginnen. Wijs je een inkomend gesprek af, dan kun je een sms’je sturen met de reden of vragen om later terug te bellen.

Sms’jes gaan trouwens gewoon van je beltegoed af. De webdienst geeft je smartphone via een mobiele internetverbinding de opdracht om het berichtje te versturen zonder dat je er iets van merkt. Waar bij AirDroid je computer (of tablet) en smartphone nog met hetzelfde wifi-netwerk verbonden moesten zijn om de sms-functionaliteit te kunnen gebruiken, is dat bij PhoneDeck niet meer nodig.

Analyseer je telefoongebruik
PhoneDeck biedt ook een zeer uitgebreide analyse van je telefoongebruik. Onder het tabblad Insights vind je de vijf personen die je het meest gecontacteerd hebt via telefoon of sms, en de top vijf die jou het meest contacteerde. Ook kan je per dag, maand of jaar zien hoeveel telefoontjes je gepleegd hebt en hoeveel sms’jes je verstuurd hebt. Daarnaast kun je ook nog eens je contacten bewerken en indelen.

De app zelf biedt ook een overzicht van het aantal ontvangen en gemaakt telefoontjes en de verzonden sms"jes. Ook wordt er een ranglijst opgesteld met de personen waar je het meest contact mee hebt en die kun je vanuit de app bellen.

Opgepast voor luistervinken
Hoewel PhoneDeck zeer handig is in bepaalde situaties, heeft de app ook een sinister kantje. Als je vergeet uit te loggen van de website of de Chrome-extensie geïnstalleerd hebt op een computer, laptop of tablet die je kwijt raakt, kan de vinder je volledige sms- en telefoonverkeer doorpluizen.

PhoneDeck is gratis beschikbaar voor Android

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business