Nieuws

Deze week op ZDNet

Wat gebeurde er deze week in technologieland? Wij ontdekten, selecteerden en schreven de belangrijkste nieuwtjes voor jullie: het weekoverzicht.

Microsoft bevestigde begin deze week dat de klassieke startknop waarmee je al sinds Windows 95 een overzicht van de geïnstalleerde programma’s oproept, niet terug te vinden zal zijn in Windows 8. De nieuwe telg uit de Windows-familie belooft heel wat aanpassing te vragen van de gebruiker.

Apple pastte de Europese garantievoorwaarden op zijn website aan onder druk van consumentenorganisaties uit verschillende landen. De iPhone-maker erkent nu dat er op producten die je rechtstreeks bij hen aankoopt een garantietermijn van twee jaar rust.

[related_article id=”158256″]

De navigatietoestellen van de Nederlandse fabrikant TomTom kampen met een vervelende bug waardoor gebruikers  wereldwijd last hebben van een slechte gps-ontvangst. TomTom heeft inmiddels een softwareupdate uitgebracht. Het probleem werd volgens hen veroorzaakt door een ‘schrikkeljaarbug in de gps-ontvanger’.

Google heeft bevestigd dat het onder de naam Project Glass aan een augmented reality-bril werkt. De Googlebril toont informatie op de brilglazen en je kan hem commando’s geven met je stem.De zoekgigant test momenteel enkele prototypes in het veld.

Wikipedia keert zich af van Google Maps omdat het sinds enige tijd moet betalen om de kaartendienst aan te bieden aan zijn gebruikers. De online encyclopedie kiest nu voor het openbron-alternatief OpenStreetMap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business