Nieuws

Nokia stopt mobiele Office op Symbian-foons

Nokia rust een select aantal Symbian-toestellen uit met de volledige mobiele versie van Microsoft Office.

De Finse telefoonmaker maakte dit dinsdag bekend op zijn Conversations-blog.  Tot nu toe hadden alleen Windows Phone-toestellen de volledige mobiele kantoorsuite aan boord, maar in de komende weken zullen ook de volgende Symbian-toestellen ook de beschikking krijgen over onder andere Word Mobile, Excel Mobile en PowerPoint Mobile.

“We kondigen met vreugde aan dat vanaf vandaag de Nokia 701, Nokia 603, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia Oro en Nokia C6-01 ook deze populaire verzameling productiviteitsapps krijgen”, verklaart Nokia.

[related_article id=”161452″]

In februari had Microsoft al enkele van de mobiele Office-programma’s, zoals OneNote en Lync 2010, beschikbaar gemaakt voor Symbian, maar nu komen dus ook de belangrijkste apps naar bovengenoemde toestellen.

Wachten geblazen voor N8, E6
Wie een van de uitverkoren toestellen bezit, kan het mobiele Office downloaden via Nokia’s softwareupdate of door de smartphone te verbinden met het pc-programma Nokia Suite. Over een paar weken zullen de apps ook te downloaden zijn in de online Nokia Store.

De Finse fabrikant zegt dat pas ‘later’ Mobile Office ook te krijgen zal zijn voor de Nokia N8, E6 en 500, vanwege een problematische configuratie van de telefoonsoftware.  De Nokia 808 Pureview, die eind februari op Mobile World Congress in Barcelona werd gepresenteerd, zal de suite al aan boord hebben wanneer dit toestel in de verkoop gaat.

Installatieproblemen
Uit de eerste reacties op het artikel blijkt dat de installatie van de mobiele Office-apps verre van vlotjes verloopt. Gebruikers klagen dat de lijvige suite standaard op het krappe interne geheugen wordt geïnstalleerd.  Ook is er geen volledige ondersteuning voor Microsoft Live SkyDrive, dat op Windows Phone-toestellen een belangrijke rol speelt in het opslaan en distribueren van Office-bestanden.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business