Spionagewagens Street View verder onder vuur

Google krijgt in de VS een boete voor bespionerende Street View-wagens. Maar een congreslid en een privacyorganisatie willen extra onderzoek naar de feiten.

De zoekgigant kreeg afgelopen weekend een boete van 25.000 dollar opgelegd door de Amerikaanse FCC. Dat gebeurde omdat het bedrijf te traag meewerkte met de overheid nadat het, naar eigen zeggen per ongeluk, data van onbeveiligde draadloze netwerken had verzameld met de wagens van Street View.

Onbeantwoorde vragen
Maar de democratische volksvertegenwoordiger Edward J. Markey wil dat er een hoorzitting wordt georganiseerd omdat er te veel onbeantwoorde vragen zijn over het incident. Tegelijkertijd vraagt het Electronic Privacy Information Center (EPIC) of het Amerikaanse Justitiedepartement de zaak verder kan onderzoeken.

[related_article id=”158578″]

Volgens de brief van EPIC-baas Marc Rotenberg is er op dit moment onvoldoende onderzoek gebeurd terwijl Google Street View wel tot verschillende rechtszaken heeft geleid. Daarom wil hij laten uitpluizen of Google de zogenaamde Wire Tap Act (afluisterwet) heeft geschonden.

Google heeft twee jaar geleden toegegeven dat het met zijn wagens veel meer gegevens verzamelde en bewaarde dan louter foto’s van de opgeving. Dat lokte wereldwijd fel protest uit wat leidde tot privacyonderzoeken in verschillende landen. Tegenover onze collega’s van CNet was de zoekgigant niet bereikbaar voor commentaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business