Nieuws

Hoe vind je apps voor Android-tablets?

De Google Play Store staat propvol apps. Maar applicaties vinden die echt geoptimaliseerd zijn voor Honeycomb- of ICS-tablets is geen sinecure.

Zoals je weet zijn er verschillende versies van Android. Strikt genomen is het pas vanaf Android 3.0  Honeycomb dat Google echt rekening houdt met tablets. Maar ook voor Honeycomb verscheen waren er Android-tablets op de markt. Die draaiden op een aangepaste versie van Android 2.3 of ouder.

Evolutie
Ideaal was dat niet, want er waren er waren regelmatig zaken die niet perfect toonden. De oorzaak was niet ver te zoeken: vroeger was Android afgestemd op telefoons met bescheiden schermen en niet op tablets met grote schermen die bovendien zowel staand als liggend werden gebruikt.  

[related_article id=”161563″]

Honeycomb en nu Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) zijn net daarom zwaar aangepast. Menu’s zien er nu perfect uit. Maar Android kan maar zoveel doen – of een app juist toont op een tablet is eerder aan de app te wijten dan aan het besturingssysteem. En zo krijg je nog veel apps die weliswaar werken op je Android-tablet, maar meer lege ruimte tonen dan nuttige informatie.

Het komt er dus op neer om apps te vinden die echt mooi ogen op dat gigantische tabletscherm. Enkele tips:

  • 1. Als je naar Google Play gaat, kan je spijtig genoeg niet aangeven dat enkel echte tabletapps worden getoond. Maar sinds kort staat op de homepage van Play de optie ‘Keuzes van medewerkers voor tablets’. Hier vind je meteen een enorme hoeveelheid geschikte apps.
  • 2. Laat je adviseren. Sommige websites houden heel nauwgezet bij welke nieuwe apps geschikt zijn voor een tablet. Zo is er Tablified: een site die aandoet als Google Play zelf. Het eigenlijke downloaden doe je bij Google zelf, uiteraard.
  • 3. Via Google Play kan je de gratis Tablet Market-app installeren. Visueel knap kan je die niet noemen, maar het is wel een snelle manier om tabletapps te ontdekken. Zeker een download waard!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business