Nieuws

Bijna miljard euro kwartaalverlies voor Nokia

De Finse telefoonreus Nokia leed in het eerste kwartaal van dit jaar een nettoverlies van 929 miljoen euro. Vorige week waarschuwde het al voor tegenvallende resultaten

In het eerste kwartaal van dit jaar genereerde Nokia een omzet van 7,4 miljard euro. Vorig jaar was diezelfde periode nog goed voor 10, 4 miljard euro. Dat komt neer op een daling van 29 procent. Tegenover het laatste kwartaal van 2011 zakte de omzet met 26 procent. Dat blijkt uit cijfers (pdf) die de Finnen vrijgaven.

Lumia
Nokia probeert met zijn nieuwe Lumia-smartphones met Microsofts Windows Phone-software een plaatsje op de markt te veroveren maar moet opboksen tegen grootmachten als Apple met zijn iPhone en Samsung met zijn Android-apparaten.

[related_article id=”161563″]

Dat lijkt voorlopig niet te lukken want afgelopen kwartaal verkocht Nokia jaar over jaar meer dan de helft minder smartphones. Nokia wijst daarvoor als voornaamste reden naar de tegenvallende verkoop van Symbian-telefoons in opkomende markten. Van zijn Lumia-smartphones gingen er afgelopen kwartaal iets meer dan 2 miljoen over de toonbank.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business