Nieuws

Max Payne Mobile: pc-klassieker in mobiel jasje

Er zijn van die games waar je van houdt, maar die je je niet kunt voorstellen op de iPhone of iPad. Max Payne Mobile is zo’n spel.

De meesten van jullie zullen het nog wel weten: Max is een undercover politieagent die onterecht de schuld in de schoenen is geschoven van een brute moord. Hij is erin geluisd. De maffia ziet hem graag dood en de politie zit hem ook op de hielen. Nog niet genoeg stress? Prima, zijn vrouw en dochter zijn voor z’n ogen afgeknald. Daar wordt een mens niet blij van.

Nostalgie
Er is een nieuwe Max Payne in aantocht voor de pc maar deze mobiele game is het eerste spel uit de serie die we jaren geleden op de pc en console speelde. Het ziet er op de iPhone nog steeds fantastisch uit. De geluidseffecten kunnen wat beter, maar daar wordt het spel niet minder leuk van. 

[related_article id=”161563″]

Wat de belangrijkste vraag is, is hoe zit het met de gameplay. De originele Max Payne heeft met de introductie van Bullet Time de manier waarop we shooters spelen volledig veranderd. Met Bullet Time kun je de tijd trager laten verlopen à la The Matrix, zodat je onder andere prachtige snoekduiken kunt maken en heel precies kunt richten.

Besturing
De controls van Max Payne op de iPhone en iPad zijn redelijk hetzelfde als andere iOS-shooters, plus nog wat gesture controls om wapens te vervangen. Ook al zijn we niet enthousiast over touch-besturing in games, het werkt bij Max Payne opvallend soepel. Ook helpt het dat je auto aim kunt inschakelen, zodat het belangrijkste mikwerk voor je wordt gedaan.

We kunnen er kort over zijn: shooters op iOS-apparaten waren tot op heden weinig succesvol en leuk en dat lag volledig aan de controls. Max Payne heeft dat obstakel weten te overkomen. Natuurlijk heb je geen PS3-controller in handen maar wanneer je in de heftige actie verwikkeld zit, vergeet je dat de controls niet optimaal zijn en meer dan dat kunnen we niet verlangen.

Max Payne Mobile is beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch en de iPad en kost 2,39 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business