Nieuws

Google+ krijgt ‘share’-knop

Google maakt het nog makkelijker om interessante dingen te delen op Plus, zijn sociale netwerk. Het bedrijf lanceert een knop die je zelf in je website kunt implementeren.

Tegelijk met zijn cloudopslagdienst Drive lanceert Google een knop waarmee je interessante artikels kunt delen op het sociale netwerk Plus. Net zoals Facebooks Like-knop kun je de Google-knop implementeren op je website zodat bezoekers informatie kunnen verspreiden op Plus.

Geen vervanger voor "+1"
“Wanneer je bezoekers iets interessant tegenkomen, wil je hen soms een klein duwtje in de rug geven, zoals een +1”, zegt Rick Borovoy, productmanager voor Google+, in een blogbericht. “Op een ander moment wil je je bezoekers helpen dingen te delen met hun vrienden. Met de nieuwe ‘share’-knop voor Google+ kun je dat doen.”

[related_article id=”158901″]

Wanneer een artikel werd gedeeld, veranderen de kleuren van de knop van rood op wit naar wit op rood. De nieuwe knop vervangt de oudere +1-knop echter niet; die knop kun je nog steeds gebruiken om je goedkeuring over een bepaald artikel te laten blijken.

Website-eigenaars kunnen de nieuwe knop toevoegen met de beschikbare code op de Google Developers-website.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business