Nieuws

Gratis antivirus Microsoft stilletjes vernieuwd

Microsoft heeft stilletjes zijn populaire gratis antivirusoplossing Security Essentials van een nieuwe versie voorzien.

Security Essentials 4.0, die afgelopen december als bètaversie uitkwam, heeft als belangrijkste nieuwe functie Automatic Remediation, wat betekent dat het antiviruspakket automatische de gevaarlijkste dreigingen van Windows-systemen in quarantaine plaatst.

De populariteit van Microsoft’s gratis beveiliging neemt nog altijd hand over hand toe. Uit een recent rapport van onderzoeker OPSWAT blijkt dat Security Essentials inmiddels is geïnstalleerd  bij 10 procent van alle antivirusgebruikers ter wereld. Het pakket moet alleen nog Avast! Free Antivirus voor zich dulden, dat bijna 12 procent van de markt bezet.

[related_article id=”161452″]

Volgens Microsoft gaat het om een routinematige productupdate, al komt dit exemplaar wel vlak voor de lancering van Windows 8. Bijzonder aan dit besturingssysteem is dat zijn gratis malwarebescherming voor het eerst standaard is ingebakken.

Kan beter
De keuze voor een antivirusoplossing afkomstig van dezelfde maker als het besturingssysteem is een logische, maar toch kwam Security Essentials in het verleden verre van goed uit virustests. Onze collega’s van PC Magazine concludeerden in hun meest recente massavergelijking dat MSE maar matige malwaredetectie in huis heeft en ook het systeem zwaarder belast dan bijvoorbeeld AVG’s gratis aanbod.

We bieden de vernieuwde Microsoft Security Essentials vandaag aan in onze download-sectie. Hoewel Microsoft zegt dat bestaande gebruikers automatisch de nieuwe versie zullen ontvangen via het updatekanaal, raden we nieuwe en bestaande gebruikers toch aan om alvast de nieuwste versie in huis te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business