Nieuws

Speel eens tetris op een universiteitsgebouw

Wanneer de slimmeriken van de MIT-universiteit zich vervelen, vormen ze het hoogste gebouw op de campus om tot een iconisch videospel.

‘Hackers’ namen het hoogtse gebouwd in Cambridge, Massachusetts over en vormden het om naar een gigantische Tetrispuzzel. Je kon de puzzel op het 21 verdiepingen tellende gebouw spelen met een joystick die vlakbij op een podium stond.

Deze poging is de succesvolle opvolger van de mislukking van september vorig jaar. De MIT’ers gebruikten 153 draadloos bestuurde, van kleur veranderende led-lampjes voor het spel op het gebouw waar de universiteit zijn Department of Earth, Atmospheric, and Planetary Science facilities huisvest.

Verhoogde moeilijkheidsgraad
“MIT-hackers beschouwen Tetris-op-het-groene-gebouw al lang als de Heilige Graal van de hacks, aangezien de zijkant van het gebouw een ideaal raster is voor het spel”, lees in MIT’s Hack Gallery.

Net zoals in het echte spel kun je de blokken verplaatsen roteren of laten vallen. Deze versie is echter iets moeilijker: na een succesvol eerste niveau krijg je in het tweede niveau lastig te ontdekken, ‘bleke’ blokken voorgeschoteld. In het derde niveau moet je het stellen met blokken die van kleur veranderen, en dat bleek sommige spelers nogal te desoriënteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business