Nieuws

Google Drive beschikbaar voor Android

De Google Drive-app is beschikbaar voor Android. Het heeft alle functionaliteit van Google Documenten, met enkele extra functies onder de motorkap.

Google Docs voor Android is veranderd in Google Drive. Of, meer precies, het werd verzwolgen door de splinternieuwe bestandssynchronisatie en bestanden-delen-app. Dat betekent dat je niet alleen toegang hebt tot je oude documenten, maar ook dat je eender welk bestand in je Google Drive-account kwijt kunt.

De ervaring lijkt erg als die op het web. Google Drive voor Android opent een navigatiepaneel waar je al je bestanden kunt zien (My Drive), bestanden die met je gedeeld werden, bestanden met een ster, onlangs aangepaste bestanden of offlinebestanden. Je vindt er bovenaan ook een knop waarmee je nieuwe documenten kunt maken, of waarmee je een bestaand bestand uploadt naar je Drive of virtuele schijf.

[related_article id=”158901″]


foto: Jaymar Cabebe/CNET

Naast elk bestand in je lijst vind je een kleine pijl. Daar toon je opties mee zoals Delen, Hernoemen, Verwijderen en Verzenden. Voor gebruikers van de Google Documenten-app zijn dat oude bekenden. Er is ook een optie waarmee je bestanden offline beschikbaar maakt – handig in gebieden met twijfelachtige dataverbindingen.

Net zoals in Google docs is het bewerken van documenten in de Google Drive-app nogal basaal. Je kunt tekst uitlijnen en de typische tekststijlen toepassen als bold, italic en underline. Boven op de oude vertrouwde Google Docs-functionaliteit  is Google Drive een simpel opslagsysteem in de cloud. Net zoals Dropbox synchroniseert het je bestanden automatisch, zodat alles consistent is op al je toestellen.

Toch mist de app nog een paar functies. Zo is het bijvoorbeeld onmogelijk in de app om bestanden op je schijf te verplaatsen. Je kunt geen bestanden overdragen tussen collecties (mappen), of nieuwe collecties maken. Dat betekent dat je al je administratieve taken op een desktop moet doen.


foto: Jaymar Cabebe/CNET

Google Drive laat je ook geen bestanden delen met een downloadlink; dat is iets waar Dropbox wel erg goed in is. Het zou handig zijn wanneer je je vrienden zonder Google Drive een link kunt sturen naar een van de bestanden op je eigen virtuele schijf.

Ten slotte kun je bestanden niet sorteren op bestandstype. Terwijl er zo veel bestandstypes ondersteund worden. Voor regelmatige gebruikers zou het wat orde brengen in hun enorme collectie onlinebestanden.

Google Drive voor Android is nu beschikbaar in Google Play – maar vergewis je ervan dat je Drive inschakelt in je Google-account.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business