Nieuws

Samsung maakt camera voor de Facebookgeneratie

Samsungs nieuwste compactcamera DV300F lijkt wel op maat gemaakt voor de Facebookgeneratie. Niet alleen kan je foto"s meteen vanop de camera delen, je kan ook gemakkelijk een profielfoto maken dankzij een tweede schermpje naast de lens.

Als je met een gewone camera een foto op een sociaalnetwerksite zoals Facebook wil zetten, heb je al snel een pc nodig. Met een smartphone is de procedure doodeenvoudig: maak foto, kies bestemming, verzend.

Als cameramerken niet compleet irrelevant willen worden, moeten ze op die trend inspelen. Samsung doet dat met de DV300F. Met deze compactcamera kan je via een draadloos netwerk je foto"s verzenden.

Foto’s delen
Fotosite Shoot heeft de camera zelf gestest en volgens hen gaat het fotodelen in de praktijk relatief vlot. Je moet allereerst binnen het bereik van een draadloos netwerk zijn; dat kan je thuisnetwerk of een mobiele hotspot zijn. Wil je een foto mailen, dan volstaat het om het e-mailadres van de bestemmeling in te voeren. Die ontvangt een mail van "Samsung Smart Camera"; je kan ook je eigen e-mailadres als afzender instellen.

Je kan je foto eveneens uploaden naar Facebook, Picasa,  Photobucket of (voor video) YouTube. De grote afwezige in dit lijstje is Twitter; we hopen dat die via een update van de camerasoftware toegevoegd kan worden.

De camera kost 199 euro. En daar mee koop je volgens de redacteurs bij Shoot een goede compactcamera voor zijn prijs, al kan de praktische uitwerking handiger. De hele review lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business