Telenet niet blij met Digicorder-hacker

De man die zijn Digicorder hackte mocht zijn daden uitleggen bij Telenet. Maar daar zijn ze niet blij met zijn bevindingen.

Student **** ******** (naam bekend bij de redactie, nvdr.) toonde twee weken terug in een filmpje hoe hij tekst kon laten verschijnen op de Digicorder van Telenet. De man werd intussen op het matje geroepen door Telenet maar laat aan onze redactie weten dat hij ook opnames op andere toestellen kan krijgen.

******** werd door Telenet gevraagd om zijn hack op de hoofdzetel uit te leggen. Maar dat gebeurde niet bepaald enthousiast. “Ze waren zeer dreigend naar mij toe. Het moest allemaal zeer snel gebeuren” zegt ******** tegenover onze redactie. “Ze gaan me nog een brief sturen maar constructief was het zeker niet.”

[related_article id=”158455″]

Telenet zei vorige week aan onze redactie dat het niet de bedoeling is om de hacker in gebreke te stellen. De brief in kwestie is nog niet toegekomen, ******** kan dus niet bevestigen of het bedrijf hem alsnog wil aanmanen om zijn project op te bergen.

PlayStation 3
Intussen heeft ******** nieuwe trucs met de Digicorder ontdekt. Zo staat DLNA standaard aan wanneer je twee settopboxen in huis hebt aangesloten. Dat protocol wordt gebruikt om opnames te delen.

Maar wanneer je de twee Digicorders op je eigen router aansluit samen met een PlayStation 3, dan is het volgens ******** mogelijk om telenet-opnames op je console te bekijken. Zelf kreeg hij vrij schokkerige beelden te zien, maar het streamen van Digicorder naar Playstation 3 is in principe mogelijk. Graag wil hij hetzelfde proberen met een Xbox 360.

Nalatigheid
“Dit is een zaak van pure nalatigheid van hen”, zegt ******** aan onze redactie. “Wanneer je er een console aanhangt krijg je allerlei info terug op de nieuwe Digicorder. Bij oudere modellen krijg je die info niet, daar is het bijzonder complex. Tijdens mijn gesprek wilden ze ook specifiek weten of die info op oudere toestellen verscheen.”

Een tweede nalatigheid is volgens ******** dat er geen root-wachtwoord op de Digicorder zit.

Veel details over zijn bevindingen wil de jongeman niet kwijt. “Ik wil niemand schade toebrengen,” zegt hij. Het hacken van de Digicorder gebeurde eerder toevallig. “Mijn Digicorder was gevallen en de harde schijf was stuk. Ik heb deze hersteld met een eigen harde schijf en toen ben ik het verder gaan uitpluizen.”

Of hij in de toekomst nog meer mogelijkheden van de settopbox gaat uitproberen zal afhangen van Telenet. Daar heeft ******** intussen uitgelegd hoe hij de hack heeft uitgevoerd. “Ze waren daar niet blij mee, wat logisch is. Maar ik weet niet wat ze nu verder gaan doen. Daarom wacht ik af om er al dan niet meer mee te doen.”

digicorderdlnahacknieuwsopnamesplaystation 3settopboxstreamingtelenetvideo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN