Nieuws

Samsung toont smartphone met Android-alternatief Tizen

Samsung toonde deze week het besturingssysteem Tizen in werking op een smartphone. Tizen is een mix van Intels MeeGo en Samsungs Bada OS.

Intel en Samsung gaven vorige week versie 1.0 van het op Linux gebaseerde mobiele besturingssysteem Tizen vrij. Het project werd vorig jaar in het leven geroepen toen Nokia besloot zich af te wenden van MeeGo, dat het samen met onder meer Intel ontwikkelde, en voor Windows Phone van Microsoft te gaan.

Prototype
Intel vond een nieuwe partner in Samsung, dat zijn eigen besturingssysteem Bada OS in de schaal legde. Samsung toonde het resultaat van die samenwerking deze week tijdens de Tizen Developer Conference. Het toestel waarop dat gebeurde is vermoedelijk een i9500 met een dualcore arm-processor die rekent aan 1,3 GHz en een scherm met een diagonaal van 4,3 inch.

[related_article id=”161563″]

The Handheld Blog demonstreert het resultaat in bovenstaande video. Opvallend is de Samsung-schil (TouchWiz), waarmee de smartphonegigant duidelijk zijn stempel op het besturingssysteem zet. De gedemonstreerde HTML 5-apps zien er veelbelovend uit maar reageren soms wel traag. Qua systeemopties en –menu’s zullen Android-gebruikers veel herkennen, zoals de taakmanager en de notificatiebalk.

Wanneer de eerste smartphones met Tizen op de markt komen is nog niet bekend. Bij de aankondiging van Tizen in september 2011 werd gemikt op midden 2012.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business