Nieuws

Gmail krijgt strakkere integratie met Google+

Google maakt bekend dat het Gmail en Google+ ‘volledig interactief’ gaat maken. Dat houdt in dat je direct vanuit de inbox kunt reageren op notificaties van het sociaal netwerk.

Door de wijziging moet het makkelijker worden voor Gmail-gebruikers om in de gaten te houden wat op Google+ gebeurt zonder hun inbox te verlaten. Via een zijbalk wordt het mogelijk om commentaren in real-time te zien verschijnen, maar moet het ook mogelijk worden om direct te reageren vanuit Gmail.

Tot op heden kregen Gmail-gebruikers wijzigingen van hun Google+ account te zien via notificaties per e-mail, maar moest je het sociale netwerk eerst bezoeken om wijzigingen door te voeren.

“Notificaties per e-mail zijn een geweldige manier om op de hoogte te zijn van wat er gebeurt in Google+.. Het is niet altijd genoeg om deze updates alleen te lezen; soms wil je meteen antwoorden, rechtstreeks vanuit je inbox”,  zegt Google-ontwikkelaar Zohair Hyder op de officiële Gmail-blog.

Google zal de nieuwe integratie in de komende week introduceren. Voorheen was het al mogelijk om direct vanuit Gmail mensen toe te voegen aan Google+ Cirkels.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business