‘Grote ontslagronde bij HP op komst’

Hewlett-Packard is van plan om tienduizenden mensen te ontslaan. Afhankelijk van de bron wil het bedrijf 25.000 tot 48.000 banen schrappen.

Als een van de grootste IT-bedrijven ter wereld heeft HP enkele woelige jaren achter de rug. Het bedrijf kan geen vuist maken op de tabletmarkt, het twijfelde te lang over zaken als WebOS en dan was er nog de pc-afdeling die eerst wel en later niet werd verkocht.

De voornaamste reden voor de besparingen zou zijn dat het bedrijf wil investeren in nieuwe producten.

Verschillende bronnen melden nu dat het bedrijf binnenkort een grote herstructurering zal aankondigen vanaf woensdag, wanneer de kwartaalresultaten van HP worden voorgesteld.

BusinessInsider meldt dat het om tien tot vijftien procent van de 320.000 werknemers zou gaan. Dat komt neer op 32.000 tot 48.000 banen. Een bron van Bloomberg spreekt dan weer over acht procent of 25.000 werknemers.

De concrete cijfers zullen vermoedelijk in het midden liggen. Ook omdat sommige jobs spontaan zullen verdwijnen door gepensioneerde werknemers niet te vervangen, of door sommige op vervroegd pensioen te sturen.

Volgens BusinessInsider lopen vooral mensen met acht tot tien jaar ervaring een risico omdat zij het meest verdienen. Productieafdelingen zouden minder hard worden getroffen dan de rest.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business