Pakistan blokkeert Twitter (eventjes)

De Pakistaanse telecomautoriteit heeft dit weekend Twitter geblokkeerd. Al zorgde fel protest er voor dat de premier de censuurpoging snel weer introk.

De berichtensite werd gecensureerd omwille van tweets die een wedstrijd op Facebook promoten waarbij je afbeeldingen van de profeet Mohammed moest posten.

Maar het afbeelden van de profeet Mohammed wordt in de Islam aanzien als een belediging en ligt bijgevolg zeer gevoelig.

Lang zou de blokkering het niet rekken. Acht uur na het invoeren van de ban werd de site weer beschikbaar. Zo twittert de Pakistaanse minister van Binnenlandse Zaken Rehman Malik dat eerste minister yousef Raza Gilani heeft bevolen Twitter weer toegankelijk te maken.

Pakistan heeft de reputatie van grote sociale mediasites te blokkeren. Zo zijn ook Facebook en YouTube al eens afgeschermd geweest door de overheid.

Facebook werd opmerkelijk genoeg niet geblokkeerd. De Mohammed-wedstrijd werd niet door de site zelf georganiseerd maar vond er wel plaats. Maar de site had de bewuste pagina wel zelf geblokkeerd in Pakistan, bevestigt een woordvoerder van de site tegenover AP.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business