Twitteraccount Febelfin gehackt

Een gênant moment voor de koepelorganisatie van de Belgische Banken. Hun twitteraccount stuurde gisteren spam uit naar zijn volgers.

“Hi this user is posting really bad rumors about you”, gevolgd door een verkorte link. Dat was de boodschap die Febelfin naar enkele volgers op Twitter uitstuurde. Ook onze redactie kreeg het bericht in de mailbox.

Twitteraccount Febelfin gehackt.

De boodschap werd rond half tien gisterenavond uitgestuurd. Kort daarna schreef de organisatie op haar Twitteraccount dat het recent werd gehackt en dat het probleem intussen is opgelost. Daarbij raadde de organisatie aan om niet op de bewuste link te klikken.

Dergelijke praktijken komen regelmatig voor op Twitter. Vaak klikt het slachtoffer op een malafide link waarbij de inloggegevens van accounts bij Twitter, Facebook, Hotmail of een andere webdienst worden gestolen.

Vervolgens sturen de spammers berichten naar je contacten die de boodschap mogelijk verwarren met een legitiem bericht.

Wie ooit hetzelfde meemaakt wijzigt best zo snel mogelijk zijn wachtwoord(en). Het maakt immers weinig uit of je pc virusvrij is als spammers je login- en wachtwoordgegevens hebben. Al raden we toch aan om preventief je computer alsnog te controleren met een betrouwbare virusscanner.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business