Nieuws

Android schendt Oraclepatenten niet

Een jury in San Francisco heeft unaniem beslist dat Google met Android twee betwiste Oraclepatenten niet schendt.

Het verdict van woensdag is een overwinning van Google en duidt meteen ook het einde aan van de tweede fase van de rechtszaak van Oracle. In die zaak werden acht claims van patentinbreuken onderzocht. Een derde deel van de zaak, de schadebepaling, is afgelast.

Na het verdicht zei de rechter dat de juryleden konden beschikken. Hij merkte ook op dat dit de langste burgerlijke rechtszaak was waar hij ooit aan deelnam.

[related_article id=”158901″]

“Het verdict van de jury dat Android geen inbreuk maakt op Oraclepatenten was niet alleen voor Google een overwinning, maar voor heel het Android-ecosysteem”, zegt Google in een mededeling.

Oracle klaagde Google in 2010 aan en het stelde dat Android inbreuk maakt op Javapatenten die Oracle had verkregen met de aankoop van Sun. Google antwoordde door te stellen dat het Androidteam niet op de hoogte is van Sunpatenten voor de rechtszaak en dat Android gratis te gebruiken is.

De jury heeft Oracles klachten unaniem weggestemd. Achteraf bleek dat Oracle zo goed als geen steun vond voor zijn claims, ondanks de lange stoet hooggeplaatste lui uit de IT-sector die is aangesleept voor de rechtszaak.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business