Nieuws

Google, Samsung lanceren nieuwe Chrome OS-apparaten

Google verkoopt vanaf vandaag in de VS en het Verenigd Koninkrijk een nieuwe Chromebook en zijn eerste Chromebox. Dat is een mini-computer met Chrome OS.

Beide apparaten krijgen snellere processoren dan de vorige generatie Chromebooks, die wel eens traag genoemd werden. Daar wordt in de Chromebook Series 5 550 nu wat aan gedaan, met op het Sandy Bridge-ontwerp gebaseerde Intel Celeron-processoren.

Chromebox lijkt op Mac Mini
De Chromebox is een mini-pc met een 1,9 GHz  dualcore Celeron-processor. Dit apparaat lijkt sterk op de Mac Mini. De Chromebox heeft liefst twee Displayport++ uitgangen, geschikt voor HDMI, DVI en VGA. Ook is hij geschikt voor USB3.0 en telt hij zes USB2.0-poorten. Daarnaast is er Gigabit ethernet voorzien en beschikt de Chromeboxover 4GB RAM-geheugen.

[related_article id=”158901″]

De nieuwe Chromebook krijgt een 1,3 GHz dualcore Celeron. Ook hier 4 GB RAM-geheugen, twee USB2.0-poorten en een DisplayPort++. Er is een 4-in-1 geheugenkaart voorzien, Gigabit ethernet en wifi. Ondersteuning voor 3G is optioneel. De accu is goed voor zes uur werktijd.

Voorlopig zijn de nieuwe Chromebooks alleen in de VS en Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar. De Chromebook series 5 550 is verkrijgbaar vanaf 449 dollar en voor de Chromebox tel je minstens 329 dollar neer.

Update voor Chrome OS
Google heeft het besturingssyteem Chrome OS ook verbeterd. Zo is er nu een bureaublad waarop een achtergrondafbeelding naar keuze kan worden getoond. Ook is er een soort taakbalk waarop apps vastgezet kunnen worden en kunnen die in meerdere vensters geopend worden. Tot slot zal Google Drive in Chrome OS worden geïntegreerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business