Nieuws

Mappen in de gaten houden

Mappen monitoren

Wil je bijvoorbeeld alle nieuwe of gewijzigde bestanden in een map telkens onmiddellijk laten back-uppen, dan kan Limagito FileMover je goede diensten bewijzen. Deze tool monitort namelijk de aangeduide mappen op de achtergrond en verricht automatisch de gevraagde handelingen.

Limagito FileMover bestaat in verschillende, ook commerciële versies. Het belangrijkste verschil met de gratis Lite-versie is dat je met deze laatste slechts één regel tegelijk kan activeren. Wil je dus verschillende mappen monitoren, dan zit er weinig anders op dan een commerciële variant aan te schaffen. Voor de exacte verschillen en de prijzen kan je alvast terecht op http://www.limagito.com/file-mover-pricing.html.
Let ook even op bij het installeren van de Lite-versie. Standaard zet die ook de Babylon-software en de tool Buzzdock mee op je systeem, en dat is wellicht niet wat je wilt. Voor het overige is de installatie in een knip achter de rug.

[download_file]

Het is wel even schrikken van de interface: die bevat heel wat knoppen en instellingsmogelijkheden en dat is waarschijnlijk niet wat je van zo’n tool verwacht.

Een wat complexe interface dus, maar tegelijk betekent dit dat je het programma geheel naar eigen hand kunt zetten. Om maar enkele mogelijkheden te noemen… Uiteraard kan je de bron- en doelmap aanduiden, maar ook eventuele bestands- en submappenfilters instellen. Op die manier vermijd je dat ongewenste bestandstypes of submappen mee worden verplaatst of gekopieerd. Het is ook mogelijk op basis van in te stellen regels bestanden automatisch te laten hernoemen.

Verder kan je de doelmap automatisch de extensies of prefixen laten verwijderen en aangeven hoeveel pogingen het programma moet ondernemen mocht de operatie niet meteen lukken.

Het is zelfs mogelijk een mail- of ftp-server als bron- of doellocatie in te stellen. Concreet betekent dit dat je Limagito bijvoorbeeld automatisch je mailbox kan laten raadplegen en bijvoorbeeld alle bijlagen kan laten ophalen om die dan in een map te stockeren, al dan niet op je lokale pc.

back-upbestandendownloadslimagito filemovermappenmonitorsoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals