Nieuws

ZDNet-leeslijst: Sloop het web, Nokia’s laatste kans

Tweaken staat centraal in de leeslijst van deze week. We zien hoe uitgevers papieren boeken steeds creatiever maken om te kunnen concurreren met het e-book, lezen de conclusies van een afgekickte lifehacker en verwijzen je door naar een handleiding voor het virtualiseren van Android op je Windows-pc.

Zoals gewoonlijk stellen we het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd hebt gezien. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Tip ons op redactie@zdnet.be

Android-oefening
Soms is al dat leeswerk ook nuttig, want Google heeft sinds kort een heuse Android Emulator, waarmee je Android-apps in je Windows-omgeving kunt draaien. Met deze handleiding ben je nog wel een paar weekeinden zoet.

Toekomst van het papieren boek
Boekliefhebbers vrezen dat e-books hun geliefde schatten uit de winkel zullen verdrijven. Slate denkt daar anders over en spiegelt het papieren boek een wonderlijke toekomst voor.

Nokia’s Dag des Oordeels
Het bestaan van de 144 jaar oude techfabrikant hangt aan een zijden draadje. Wired vraagt zich af Nokia zich kan terugvechten in de race. 

Sloop het web
Anonymous zegt regelmatig dat ze het gaan doen, maar Gizmodo zoekt het uit: Kun je het internet daadwerkelijk slopen? Het antwoord vind je in dit artikel en je leert meteen wat bij over de wonderlijke structuur van het wereldwijde web.

Britse appelen
Ontwerper Jonathan Ive is, meer nog dan Tim Cook, het gezicht geworden van Apple na het overlijden van Steve jobs. Een interview over hoe Brits zijn ontwerpstijl wel niet is.

Verslaafd aan tweaken
Met websites als Lifehacker als ambassadeur werd het optimaliseren van huishoudelijke klusjes en computerproblemen tot een kunst gemaakt. John Pavlus was verslaafd aan ‘lifehacken’, tot hij zich realiseerde hoe zinloos het is.

Microsoft VS cyberboef
Windows stond in 2002 bekend als een lekke zeef en daar moest verandering in komen. ZDNet kijkt terug op de daaropvolgende strijd tussen Redmond en de steeds slimmer wordende cybercrimineel.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business