Nieuws

Nintendo stelt controller Wii U officieel voor

Nintendo heeft zijn tabletachtige spelcontroller voor de Wii U, dat is de opvolger van de populaire Wii, officieel voorgesteld aan het publiek.

Hoewel de jaarlijkse E3-spelbeurs pas later deze week van start gaat, kon het Japanse Nintendo niet langer wachten om details over zijn nieuwe spelconsole wereldkundig te maken. Tijdens een vooruitgeschoven persconferentie stelde president Satoru Iwata de speciale spelcontroller van de Wii U voor. Die werd GamePad gedoopt.

[related_article id=”152275″]

De GamePad krijgt een aanraakgevoelig scherm met diagonaal van 6,2 inch, ondersteunt NFC en kan dankzij een infraroodsensor als afstandsbediening voor je televisie gebruikt worden. Daarnaast zijn ook alle bewegingssensoren van de Wiimote, de spelcontroller die van de Wii een succes maakte, aanwezig.

NFC
De technologie Near Field Communication (NFC) staat vooral bekend om zijn toepassingen in elektronische betaalsystemen maar zal in de Wii U gebruikt worden voor interactie met accessoires als speelkaarten en actiefiguren.

Naast de Wii U GamePad toonde Iwata ook de Wii U Pro. Deze spelcontroller, die veel weg heeft van de Xbox 360-controller, heeft een klassieke knoppenlay-out.

Morgen meer
De officiële E3-persconferentie van Nintendo vindt plaats op dinsdag 05/06 om 18.00 uur onze tijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business