Nieuws

Nederlander maakt helikopter van dode kat

De Nederlandse kunstenaar Bart Jansen liet zijn dode kat opzetten en monteerde hem op een op afstand bestuurbare mini-helikopter.

De kat van Jansen heet Orville, naar de beroemde vliegpionier Orville Wright. Het onfortuinlijke beestje was volgens Jansen dan ook voorbestemd om ooit te vliegen. Toen het dier overleed na een aanrijding zag de kunstenaar zijn kans na twee dagen van rouw gekomen. De meeste mensen begraven in zo’n situatie hun huisdier in de tuin maar niet Jansen.

Quadrocopter
Hij liet het dier opzetten en bouwde samen met RC-expert Arjen Beltman een quadrocopter, een kleine op afstand bestuurde helikopter met vier rotors, rond het stoffelijk overschot. Het resultaat heet de Orvillecopter en valt te bezichtigen tijdens het Kunstrai-kunstenfestival in Amsterdam.

In een televisieinterview met PowNews, dat onderaan is bijgevoegd, vertelt Jansen hoe het idee tot stand kwam en toont hij de Orvillecopter in actie. De kunstenaar werkt al enige tijd rond dode dieren. Jansen meent ook dat Orville het graag zo gewild zou hebben: “Hij hield immers enorm van vogels.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business