Nieuws

Microsoft valt iTunes aan met Xbox Music

Microsoft herdoopt zijn muziekdienst tot Xbox Music en gaat de strijd aan met iTunes en Spotify.

Tijdens de gamesbeurs E3 in de Verenigde Staten toonde Microsoft Xbox Music voor het eerst. Volgens de softwaremaker zullen 30 miljoen nummers beschikbaar komen voor Xbox en Windows 8-toestellen.

Met Xbox Music wil Microsoft zijn console het mediahoofdkwartier van de huiskamer maken. De nieuwe dienst betekent hoogstwaarschijnlijk dat het zijn Zune Music-dienst met pensioen stuurt. Die naam wordt toch nog vooral geassocieerd met de onfortuinlijke muziekspeler die Microsoft lanceerde om te kunnen concurreren met de iPod (Touch).

[related_article id=”158256″]

Na Apple, Google en Sony is Microsoft het volgende bedrijf dat streaming muziek naar een groot aantal verschillende toestellen wil brengen. Het bedrijf uit Redmond heeft al wel als voordeel dat veel Xbox-eigenaren de console gebruiken om multimedia mee af te spelen. Voor platenmaatschappijen is de herdoopte dienst een nieuw, interessant kanaal om hun artiesten te slijten.

Naar verluidt werkt de nieuwe dienst ook met Windows Phone-toestellen, wat van belang kan zijn als Microsoft de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem zal presenteren. Uit een aankondiging blijkt dat we eind juni meer te weten gaan komen over Windows Phone 8.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business