Nieuws

HTC uitgesloten van productie Windows 8-tablets

HTC zit niet bij de eerste lichting fabrikanten die een Windows 8-tablet op de markt brengt. Microsoft slaat het bedrijf over wegens gebrek aan ervaring.

Bloomberg berichtte donderdag dat de Taiwainese fabrikant niet bij de eerste ontwikkelronde van Windows 8-tablets zit, omdat het tot nu toe te weinig van dit soort toestellen heeft verkocht en ook te weinig ervaring in huis heeft om ze te kunnen bouwen. Het persbureau beroept zich daaarbij op anonieme bronnen.

Een andere factor zou ook een rol kunnen spelen in de weigering. Ingenieurs van HTC zouden tijdens de onderhandelingen hebben gevraagd het thuisscherm te personaliseren, een stap die het bedrijf ook op het Android-platform gewend is te nemen. Microsoft geeft op zijn Windows Phone-platform fabrikanten bijzonder weinig ruimte om de standaardinterface aan te passen en er is grote kans dat het ook op Windows RT dezelfde maatregelen neemt.

[related_article id=”161452″]

Op de Taiwanese Computex-beurs, toch het thuisland van HTC, ontbrak de fabrikant op het lijstje van Microsoft-partners dat met een tablets pronkte die draait op Windows RT, de ARM-versie van Windows 8. Volgens Bloomberg zal HTC wel toegang krijgen tot de nieuwe Windows bij de volgende ontwikkelronde, maar de timing voor de fabrikant is bijzonder slecht.

Onweer op komst
Door een immens zwak tweede kwartaal met tegenvallende omzetten is HTC de volgende fabrikant die in financiële problemen zit, nadat eerder RIM en Nokia hun verkopen sterk achteruit zagen gaan. Vooral in de Verenigde Staten, waar HTC in een patentoorlog is verwikkeld met Apple, werden veel van zijn nieuwe Android-toestellen tijdelijk tegengehouden bij de Amerikaanse douane.

Terwijl 2010 nog een financieel topjaar was voor HTC moet het steeds meer terrein prijsgeven op fabrikanten als Samsung en Apple. Terwijl het Taiwanese bedrijf in het eerste kwartaal zijn smartphoneverkopen met 23 procent zag teruglopen, verdrievoudigde Samsung het aantal verkochte toestellen en steeg ook die van Apple met 89 procent.

Hoewel een Windows RT-tablet HTC zijn zorgen niet meteen zal doen vergeten, komt de weigering desondanks op een bijzonder slecht moment. De onderneming was lange tijd een van de belangrijkste makers van Windows Mobile-toestellen en ook een van de eerste bedrijven die Windows Phone-toestellen op de markt bracht.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business