Nieuws

Maakt Windows 8 einde aan bloatware?

Bloatware is de plaag van elke Windows-gebruiker, maar Windows 8 zou wel eens een einde kunnen maken aan ongevraagd geïnstalleerde software op nieuwe pc’s.

In de huidige versies van Windows voegen pc-fabrikanten een klein beetje toe aan hun winstmarge door externe software vooraf te installeren op nieuwe pc’s. Softwarefabrikanten betalen graag voor dit privilige, al ergert het consumenten al jaren.

Volgens de Aziatische nieuwssite Digitimes zou daar met Windows 8 wel eens verandering kunnen komen, omdat Microsoft overweegt een gedeelte van de opbrengst van verkochte apps te delen met bedrijven als Asus, Lenovo en Acer.

[related_article id=”160534″]

Aanbevelingen
Centraal in het nieuwe besturingssysteem staat de Windows Store, een centrale plek waar gebruikers al hun software kunnen afhalen of aanschaffen. Als pc-fabrikanten bepaalde apps aanraden op hun toestellen, krijgen zij per verkocht exemplaar een winstpercentage. Noch Microsoft, noch de fabrikanten willen zeggen hoe hoog dit percentage exact ligt.

Digitimes, dat zich op anonieme bronnen baseert, zegt ook dat de Amerikaanse softwaremaker appontwikkelaars daarnaast een hogere winstmarge wil geven dan zij gewend zijn te krijgen bij onder meer Apples iTunes-winkel.

Microsoft hoopt met deze twee maatregelen het enorme gat dicht te lopen in beschikbare apps dat het op dit moment nog heeft ten opzichte van iOS en Android.

Het is nog volstrekt onduidelijk of dit systeem er sowieso gaat komen en hoe opdringerig de geplande aanbevelingen zullen worden, maar het zou pc-gebruikers eindelijk kunnen verlossen van de bloatware die ze nu standaard op hun nieuwe toestel aantreffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business