Nieuws

Apple bouwt tweede campus in Cupertino

Apple heeft grootse plannen: de Amerikaanse gemeente Cupertino heeft bouwplannen vrijgegeven voor een nieuwe, hypermoderne Apple-campus.

De bouw van de nieuwe campus, die wat op een ruimteschip lijkt, begint normaal later dit jaar en zal klaar zijn in 2015. Cupertino’s gemeenteraad moet de plannen enkel nog definitief goedkeuren.

Apple is echter niet van plan zijn huidige hoofdkantoor achter te laten: dit nieuwe gebouw, dat vier verdiepingen zal hebben en een oppervlakte van zo’n 27.870 vierkante meter zal beslaan, dient als extra onderzoeksfaciliteit.

[related_article id=”158256″]

Apples CFO schreef een tijdje geleden een brochure en deelde die uit aan omwonenden. Zo zal het bedrijf een deel bomen rooien, maar het plant ook een heel deel groen weer aan. “Wat nu een zee van asfalt is, zal binnenkort zo’n 485.622 vierkante meter groen worden”, lees je in de folder. Het kleine park bevat ook paden waar medewerkers kunnen joggen.

Je kunt Campus 2 niet bezoeken, maar misschien kun je wel een blik werpen op de voorzieningen die Apple voor zichzelf en zijn medewerkers bouwt. Zo vind je er niet enkel een fitnessruimte, maar ook een auditorium voor productevenementen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business