Nieuws

Review: UEFA Euro 2012

Kun je niet zonder je digitale portie EK-voetbal, dan kun je niet om deze downloadtitel heen. Wil je niet per se genieten van de officiële stadions en logo's, en zijn de nationale ploegen in FIFA 12 al goed genoeg? Laat deze uitbreiding dan beter voor wat ze is.

[related_article id=”160734″] 2012-update voor FIFA 12

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van EK/WK-voetbalgames ligt er geen doosje in de winkel. UEFA Euro 2012 is enkel online verkrijgbaar als downloadtitel en als uitbreiding voor FIFA 12. Heb je die game niet in huis en wil je toch genieten van een potje digitaal EK-voetbal? Brute pech, want je hebt FIFA 12 echt nodig om deze uitbreiding te spelen. Dat gezegd zijnde, twintig euro voor een nieuwe voetbalgame is niet echt de normale werking binnen EA Sports. De verwachtingen liggen uiteraard minder hoog bij een goedkopere uitbreiding, en dat is maar goed ook. UEFA Euro 2012 brengt amper vernieuwingen. Sommige spelmodi uit FIFA 12 maken opnieuw hun opwachting; de enige twee nieuwe spelmodi zijn Zegetocht en Kampioenschap. In Zegetocht start je met een sterspeler in een zwak team en moet je met dat team andere teams zien te verslaan. Win je de eerste keer, dan kun je een reservespeler van dat team kopen. Twee keer winnen verdient een basisspeler en driemaal winnen hun sterspeler. Op zich een leuke spelmodus, maar die is enkel offline beschikbaar. Zeker omdat je hier tamelijk veel wedstrijden achter elkaar moet spelen met maar een beperkt doel, hadden online spelers veel leuker geweest. Kampioenschap wijst zichtzelf uit: drie poulewedstrijden, een kwartfinale, een halve finale en de grote finale.

De eerste spelminuten is de ontgoocheling het grootst. EA Sports heeft de spelsnelheid sterk vertraagd vergeleken met het dartele, snelle spel in FIFA 12. Laat ons hopen dat EA dat niet doortrekt naar FIFA 13. Tweede tegenvaller is het online kampioenschap. Behalve dat het aantal spelers eerder beperkt is, kun je dus probleemloos dezelfde teams kiezen. Zo zie je al snel acht keer Spanje verschijnen, alleen al omdat het "s werelds beste team is met de beste digitale statistieken. Klap op de vuurpijl: niet alle teams zijn officieel aanwezig in UEFA Euro 2012. Nederland, België en alle topteams zijn aanwezig, maar bijvoorbeeld de twee organiserende landen, Polen en Oekraïne, niet. Een serieuze aderlating, zeker omdat EA als enige de officiële licentie bezit van het EK.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business