Nieuws

Nokia zet 10.000 man op straat

Nokia gaat op grote schaal reorganiseren en ontslaat voor het einde van volgend jaar 10.000 werknemers over de hele wereld, waaronder drie topmensen.

Het Finse bedrijf maakte de herstructurering vanochtend bekend in een verklaring, waarin het aangeeft dat het zich meer gaat richten op locatiegebaseerde diensten en de verbetering van de kwaliteit en winstgevendheid van zijn topmodellen, hoofdzakelijk de Lumia-lijn met Windows Phone.

Nokia haalt flink de broekriem aan en sluit zijn onderzoeksantoren in het Duitse Ulm en het Canadese Burnaby. Opvallend is ook dat het de productie staakt in het Finse Salo, waardoor een flink deel van de geplande 10.000 ontslagen in het thuisland zullen vallen.

“Deze geplande verminderingen zijn een moeilijk uitvloeisel van de geplande stappen die wij geloven te moeten zetten om Nokia’s competitieve krachten op de lange termijn te kunnen verzekeren”, zegt Nokia-directeur Stephen Elop.

Ondanks de reorganisatie kondigde de noodlijdende telefoonmaker meteen een nieuwe aankoop aan. Het Zweedse Scalado, dat zich specialiseert in beeldtechnologie voor mobiele toestellen, wordt ingelijfd om Nokia’s cameratelefoons te verbeteren.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business