Nieuws

ZDNet-leeslijst: Online gore en foute datingsites

Toen het internet opgroeide, waren sites als Rotten.com en Ogrish.com de vuilnisbakken van het web, waar de meest smerige plaatjes en video’s gretig aftrek vonden. In het nieuwe milennium is deze wereld snel geëvolueerd en The Verge besteedt aandacht aan deze steeds bloedigere onderbuik van het web.

Verder veel goeds in de leeslijst van deze week, met de wetenschappers die Facebook doorgraven naar informatie, een muzikant die zegt dat het internet een nog veel slechtere baas is dan de platenmatschappij en de high-tech zoektocht naar techgenie Jim Gray.

We stellen het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd zagen. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Tip ons op redactie@zdnet.be.

Sociale mijnwerkers
Een klein groepje wetenschappers binnen Facebook heeft toegang tot de  kolossale berg informatie die het over zijn gebruikers heeft verzameld. Uiteraard om hun baas te helpen meer geld te verdienen, maar hun zoektocht kan leiden naar verrassende inzichten over de mensheid.

Games worden volwassen
De gamesindustrie draait rondom hersenloos geweld en animatiefiguren, maar ontwikkelaar Jonathan Blow wil computerspellen naar het volgende plan tillen met de breinkraker The Witness

Vermist
Toen computerlegende Jim Gray tijdens een zeiltocht verdween op de open zee, werden alle moderne technologische snufjes ingezet om hem terug te vinden, inclusief de hulp van het internet.

Groezelige datingsites
Het opzetten van een nieuwe datingsite is niet duur; het aantrekken van nieuwe klanten is dat wel. Schimmige bedrijven verkopen aangemaakte profielen daarom aan elkaar door, wat tot ongemakkelijke situaties kan leiden.

Alle bazen zijn hetzelfde
Voor dit artikel heb je een lange adem nodig (11.000 woorden!), maar het is boeiend om te lezen waarom een muzikant denkt dat de techindustrie hem nog slechter zal behandelen dan de platenmaatschappij ooit zou kunnen.

Kokhalzen op internet
Snuff-films, ofwel live opnames van een moord waren ooit een broodje Aap-verhaal, maar via een bloederig netwerk van websites druppelen steeds meer van dit soort gruwelijke opnamen naar binnen.

Geld of gebruikers
Android is nu al even het grootste mobiele platform ter wereld, maar toch zullen ontwikkelaars nieuwe apps altijd eerst uitbrengen op Apples iOS-platform. In dit artikel van The Guardian ontdek je waarom.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business