Nieuws

Acer: Microsoft volgt tabletstrategie Google

De oprichter van Acer zegt dat Microsoft ‘geen intentie heeft’ zich op de tabletverkoop te storten en in plaats daarvan alleen de adoptie van Windows 8 wil aanmoedigen met de Surface.

Stan Shih, oprichter van Acer, zou tegen Digitimes hebben gezegd dat Microsoft “geen reden heeft” om hardware te verkopen, omdat het minder winstgevend is dan de verkoop van softwarelicenties.

“Microsoft hoopt dat het in de markt zetten van een eigen tablet-pc fabrikant zal aanmoedigen om zelf Windows 8-tablets aan te bieden en zo de vraag naar de produktlijn wil uitbreiden”, aldus Shih. Zodra het dit doel heeft bereikt, claimt de Acer-oprichter, zal Micrososft geen tablets meer aanbieden van eigen makelij.

[related_article id=”161452″]

De Acer-man geeft een positiieve draai aan de introductie van de Surface, die voor pc-fabrikanten kwam als een donderslag bij heldere hemel. Maar het zou net zo goed kunnen dat het bedrijf uit Redmond heeft besloten dat de enige effectieve manier om te concurreren met Apple en Google een zelfgemaakte tablet is. Daardoor zouden pc-fabrikanten ineens moeten concurreren met elkaar, Microsoft en de tot nu toe onverslaanbare iPad.

Beste bedoelingen
Voorlopig hebben de hardwarepartners echter weinig kritiek op de aankondiging van Surface. In een officiële verklaring tegenover onze collega’s van Cnet zei Dell: “Microsoft is een belangrijke partner van Dell en we kijken uit naar de aflevering van een volledige lijn van Windows 8-tablets en andere producten in de herfst.”

Als Microsoft de voorspellingen van Acer volgt, zou het daarmee dezelfde koers varen als Google, dat om de zoveel tijd de nieuwste versie van Android in het zonnetje zet met zijn Nexus-modellen. Eerst waren dit alleen smartphones die een onversneden versie van het besturingssysteem in het zonnetje zetten, maar daar zou heel binnenkort ook een heuse Nexus-tablet bij moeten komen.

Surface = Nexus?
Tegelijk kiest Google er telkens voor om een van zijn hardwarepartners te selecteren voor de productie van deze vlaggenschipmodellen. HTC, Samsung, en nu dus Asus, hebben tot nu toe een Nexus geleverd en dat zouden er in de toekomst nog meer moeten worden.

Microsoft heeft er echter voor gekozen om in het grootste geheim zelf een tablet in elkaar te steken. Voorlopig geven de pc-fabrikanten het bedrijf nog het voordeel van de twijfel.

“Fabrikanten die Windows 8 omarmen, moeten Microsoft’s bedoelingen op positieve wijze interpreteren, omdat zij zullen profiteren van Microsofts marketing”, zei Shih van Acer tegen Digitimes. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business