Nieuws

Aantal Facebookbezoekers loopt terug

Het ziet ernaar uit dat Facebook zijn piek bereikt heeft. Het aantal mensen dat de site bezoekt, loopt terug.

Onderzoeksbureau ComScore heeft een aantal cijfers gepubliceerd waar ze bij Facebook best wel ongerust over mogen zijn. Het aantal mensen dat per maand de sociaalnetwerksite bezoekt, loopt terug. In mei bereikte Facebook in de Verenigde Staten minder surfers dan in april of maart.

De afgelopen maand bezochten 158,01 miljoen Amerikanen Facebook. In april waren dat er nog 158,69 miljoen en in maart nog 158,93 miljoen volgens ComScore. Daarmee lijkt de groei van Facebook een plafond bereikt te hebben.

Voor iedereen die iets online doet, is het belangrijk om zoveel mogelijk unieke bezoekers aan te trekken. Het is een maatstaf voor hoe levendig een site is. Facebook mag immers nog zoveel ingeschreven leden hebben, het zijn hun bezoekjes aan de site die echt belangrijk zijn.

En dus is de uitdaging om zoveel mogelijk bezoekers te verleiden om keer op keer terug te komen naar de site. Vandaar dat Facebook om de haverklap nieuwigheden introduceert zoals de Timeline.

Troost voor Facebook
Het is niet allemaal kommer en kwel voor Facebook. Bezoekers blijven immers langer: 380,8 miljoen minuten in totaal in mei tegenover 378,9 miljoen in april.

En dan misschien nog de grootste geruststelling: ComScore heeft onlangs zijn meetmethode bijgespijkerd. Daardoor kan je niet vergelijken tussen mei dit jaar en mei van vorig jaar om te zien of er geen seizoensinvloed is. En dus weten we eigenlijk niet of de dip toeval is, of een zorgwekkend teken aan de wand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business