Nieuws

1.700 Nederlandse pc’s op 9 juli offline

Ondanks campagnes van Google en Facebook zijn nog altijd zo’n 1.700 Nederlandse pc’s besmet met DNSChanger, die vanaf 9 juli riskeren hun internettoegang kwijt te raken.

De makers van DNSChanger, Windows-malware die bij besmette pc’s de DNS-instellingen aanpast, werden in 2011 al gearresteerd door de Amerikaanse FBI. Dat betekende echter niet dat hun slachtoffers van de besmetting af waren.

Verschillende bedrijven, waaronder Google en Facebook, probeerden hun gebruikers daarom met aankondigingen te waarschuwen dat ze de malware zo snel mogelijk moeten verwijderen.

[related_article id=”158901″]

Uit de meest recente cijfers van de DNSChanger Working Group (DCWG) heeft al die aandacht nog altijd niet het gewenste effect gesorteerd. Wereldwijd zijn nog altijd rond de 260.000 Windows-pc’s besmet, waarvan liefst 1.700 zich op Nederlands grondgebied bevinden. Ook in België zijn zo"n 1.700 mensen nog altijd geïnfecteerd.

Als deze mensen niet snel actie ondernemen, zullen zij op 9 juli hun internettoegang kwijtraken. Na de arrestatie van de DNSChanger-bende heeft de FBI diens servers tijdelijk in de lucht gehouden om gebruikers de gelegenheid te geven over te stappen naar een legitieme DNS-server. Op de eerder genoemde datum zal de Amerikaanse overheidsdienst de hosting definitief staken.

Controleer dus of DNSChanger ook op jouw pc staat en surf naar de site van DCWG.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business