Nieuws

Review: The Walking Dead: Episode 1 – A New Day

The Walking Dead: Episode 1 - A New Day heeft meer van een interactief boek dan een spelwereld, maar dan wel een uitstekende stukje fictie dat naar meer smaakt.

[related_article id=”160734″] Doordachte keuzes maken

Hopelijk klinken beide als muziek in je oren, want je hebt wat stamina nodig om deze eerste episode van The Walking Dead te overleven. Nieuw is het genre natuurlijk niet, maar ontwikkelaar Telltale Games blaast nieuw leven in het genre door te focussen op een verhaal en minder op kunstige manieren om hordes zombies van je lijf te houden. In deze eerste van vijf episodes worden de hoofdpersonages geïntroduceerd (hecht je daar vooral niet te veel aan) en rol je in een plot die naadloos aansluit bij de gelijknamige comic- en televisiereeks. Je komt dezelfde locaties en personages tegen, en dankzij de overtuigende graphics en sterke stemacteurs zit je al na vijf minuten helemaal in het sfeertje van campy survival-horror.

Maar goed ook, want het spel heeft verder niet ontzettend veel om het ondode lijf. De controles zijn erg summier, maar vooral de verschillende spelelementen vallen wat mager uit. Je loopt veel, hakt nu en dan een zombie in mootjes en lost een puzzel of conversatie op. En hoewel het spel heel erg z"n best doet om je te doen geloven dat dit een bijzondere impact op het verhaal heeft, merk je daar in de praktijk maar weinig van. Benieuwd wat de volgende afleveringen gaan brengen…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business