Nieuws

Apple zint op mini-iPad

Apple zou werken aan een kleinere iPad die de concurrentie moet aangaan met 7-inch Android-tablets als de Kindle Fire en de Google Nexus 7.

Persbureau Bloomberg claimt aan de hand van twee afzonderlijke bronnen binnen het bedrijf dat Apple van plan is voor het einde van het jaar een kleinere iPad te introduceren met een schermdiagonaal van 7 of 8 inch. Het kleinere model zou niet over een high-definition scherm beschikken als de laatste iPad die het bedrijf uit Cupertino op de markt bracht.

Geruchten over een kleine iPad zijn zeker niet nieuw, maar dit jaar is er meer dan ooit reden voor Apple om zich op de nieuwe deelmarkt van kleine, handzame tablets te begeven. Sinds de introductie van de goedkope Kindle Fire loopt de vraag naar de mediatablet van Amazon storm, mede dankzij het grote aanbod van films en boeken en de kleine vormfactor.

[related_article id=”158256″]

Nu ook Google zich hoogstpersoonlijk in de strijd heeft gegooid met de veelbelovende Nexus 7 en ook Microsoft met zijn eigen tablet op de markt komt, zou een kleine iPad roet in het eten kunnen gooien van de plannen van de concurrentie.

Hoewel de kans dat Apple een kleinere iPad in de maak heeft aanwezig is, zijn de kleinere winstmarges op dit type toestel voldoende om dit hardnekkige gerucht te ontkrachten. Zowel de Kindle Fire als de Google Nexus 7 zijn te koop voor 199 dollar en een iPad Mini zou in dezelfde prijsklasse moeten zitten om te kunnen concurreren.

In oktober weten we het zeker; dat is de maand waarin Apple volgens Bloomberg de mini-iPad op de markt zal brengen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business