Nieuws

ZDNet-leeslijst: Makeover Microsoft en apen met tablets

Microsoft maakt al decennia lang een belangrijk onderdeel uit van het leven van techneuten. De koers die het bedrijf momenteel ervaart, valt niet bij iedereen in goede aarde en we hebben deze leeslijst zowel kritiek als goed advies toegevoegd. 

Verder is vooral het artikel over bonobo"s erg interessant. De mensapen demonstreren hun intellect met de hulp van aanraakschermen en speciale software.

We stellen het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd zagen. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Tip ons op redactie@zdnet.be.

Regeltjes van Redmond
Microsoft lijkt de laatste jaren steeds meer terrein prijs te geven aan bedrijven als Apple en Google. Volgens Vanity Fair heeft de reus uit Redmond dit geheel aan zichzelf te danken, met intern beleid dat alle talenten wegjaagt.

Nieuw jasje
Apple is onverslaanbaar als het aankomt op imago en uitstraling. Grafisch ontwerper Andrew Kim besloot op eigen houtje (en ongevraagd) in drie dagen een hele nieuwe huisstijl te ontwikkelen voor Microsoft. De begeleidende discussie vindt je hier.

[related_article id=”161452″]

Computers met ogen
Google werkt hard aan een systeem voor gezichtsherkenning dat de algoritmes niet van tevoren vertelt wat ze te zien krijgen. Zo kunnen zijn computers zonder hulp leren wat een kat is en wat een menselijk gezicht.

Photoshop als wapen
Documentairemaker Erroll Morris onderzoekt de toenemende macht van digitale foto’s die gemanipuleerd zijn met Photoshop en hoe we niet meer kunnen vertrouwen op onze ogen.

Aap met tablet
Dankzij aanraakschermen en zogenoemde lexigrammen, speciale visuele software, laten bonobo’s zien hoe geavanceerd hun talenknobbel wel niet is. En sinds kort kunnen ze zichzelf ook met een tablet verstaanbaar maken.

Gefluister over iPhone 5
Je wordt in de media gebombardeerd met geruchten over de laatste generatie van Apple-smartphone, maar het is wel eens verfrissend (of verontrustend?) om ze allemaal op een rijtje te zien bij CNet.

Ultieme knutselaar geeft antwoord
William S. Hammack, alias Engineer Guy, haalt op YouTube moderne gadgets uit elkaar en verklaart hoe ze werken. Op Reddit geeft de intens populaire videomaker antwoord op de meest prangende vragen over zijn vakmanschap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business