Nieuws

Rapidshare wordt rivaal Dropbox

Bestandskluis Rapidshare gaat zijn betalende klanten een Dropbox-achtig programma bieden om hun online bestanden te synchroniseren met Windows-computers.

De nieuwe oplossing, RapidDrive, is volgens de Duitse maker bedoeld voor betalende klanten van zijn Rapidshare Pro-formule. Het programma, nu nog in bèta, installeert een virtuele netwerkschijf op een Windows-computer die rechtstreeks is verbonden met een Rapidshare-account.

Gebruikers kunnen bestanden en mappen vervolgens synchroniseren en via het contextmenu kunnen ze bestanden naar de schijf kopiëren of downloadlinks opvragen die ze met anderen kunnen delen.

[related_article id=”160534″]

In tegenstelling tot Dropbox is het niet mogelijk om draagbare programma’s te installeren binnenin RapidDrive, zo valt in de FAQ te lezen. Bovendien is het nieuwe programma niet bedoeld voor gratis gebruikers. Alleen houders van een Rapidshare Pro-abonnement kunnen de software gebruiken.

Sinds het concurrerende MegaUpload uit de lucht werd gehaald door de Amerikaanse FBI probeert het Duitse Rapidshare op alle mogelijke manieren zichzelf anders te profileren dan Kim Dotcom en de zijnen. Het verklaarde eerder openlijk dat piraten niet welkom zijn op zijn servers en heeft dus nu ook een synchronisatieoplossing om meer te lijken op bedrijven als Dropbox en SugarSync.

RapidDrive zal na de zomer definitief worden uitgebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business