Nieuws

Review: Spec Ops – The Line

Spec Ops - The Line is een oerdegelijke, zij het weinig opmerkelijke shooter, die echter meer sfeer uitademt dan een half dozijn concurrenten samen.

[related_article id=”160734″] Grimmig, maar sfeervol

Hoog tijd om de man terug te halen en als dat niet lukt, je land op een directere manier voor een schandaal behoeden. In Spec Ops – The Line volg je een hard en uitputtend avontuur dat alsmaar zwaardere en zichtbaardere impact op jou en je manschappen heeft. Enkel een goede teamleider komt hier levend uit. Soms is het juiste order geven verdomd moeilijk. Zeker wanneer de kogels je om de oren fluiten of je daarmee de loyauteit van soldaten dreigt te verliezen. En het is niet omdat je de vuurgevechten overleeft, dat de elementen je niet te pakken krijgen. Maar wie het steeds tegen een overmacht moet opnemen, laat geen enkel dodelijk voordeel, dat die verraderlijke omgeving hem kan bieden, onbenut. Het Dubai waarin deze grimmige shooter zich afspeelt, is na een reeks vernietigende zandstormen opnieuw opgeëist door de woestijn. Vlak voor het zand de ooit glimmende wolkenkrabbers tot ver voorbij hun vijfde verdieping onder heet zand bedolf, was de wereld getuige van de grootste evacuatie ooit. Diezelfde wereld kreeg niet mee dat een Amerikaanse kolonel weigerde de laatste burgers de rug toe te keren. Hij wordt samen met hen als ‘terminaal vermist’ vermoed. Ten minste, tot men verontrustende tekenen van leven opvangt. Het radiocontact met een eerste verkenningsteam gaat verloren en vanuit typische militaire logica – of koppigheid – stuurt men er een andere achteraan: jij en twee andere elitesoldaten.

Zo begint een fysieke en mentale calvarietocht door de hel die hier Dubai heet. Een rauwe, gewelddadige en bijwijlen hallucinante trip die voor zijn plot schaamteloos, maar geslaagd, te leen gaat bij Joseph Konrads ‘Heart of Darkness’ of Coppola"s interpretatie daarvan in ‘Apocalypse Now’. De emotionele slijtage en uitputtingsslag die de hoofdrolspelers ondergaan zijn tastbaar. Het is ook een van de sterkste punten van de hele game. Puur op gameplaytechnisch vlak hadden we meer verwacht van de beloofde impact van de unieke omgeving en de morele beslissingen waartoe je gedwongen wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business