Nieuws

Donaties stromen toe voor Android-console

Ouya, een opensource-gameconsole haalt binnen twee dagen meer dan 2 miljoen dollar aan investeringen op bij KickStarter. Is de gamesmarkt rijp voor een revolutie?

Ouya is een zogenoemde hackbare console, wat inhoudt dat het apparaat draait op Android en over een open broncode beschikt. De makers nodigen gebruikers uit om de Ouya te rooten of hun eigen controllers en andere accessoires met het apparaat te laten samenwerken.

Inmiddels zijn de specificaties ook bekend gemaakt voor de Ouya, die 99 dollar moet gaan kosten. De console heeft een Tegra3 quadcoreprocessor, 1 GB aan RAM-geheugen en zal worden uitgerust met 8 GB interne Flash-opslag.

[related_article id=”158662″]


Een van de voordelen van de Ouya is het feit dat spellen en apps die ontwikkeld zijn voor Android direct kunnen draaien op de budgetconsole. De makers zijn echter nog wel op zoek naar ontwikkelaars die spellen willen maken die bij de lancering van de Ouya kunnen worden meegeleverd.

De ambitie om een miljoen dollar op te halen voor een budget gameconsole leek vooraf wat al te ambitieus, maar zodra het project zijn deuren opende op crowdfunding website Kickstarter, stroomden de donaties toe. Met nog 28 dagen te gaan, heeft de console al zo’n 2,2 miljoen dollar opgehaald.

Zoals we eerder schreven, zit het team achter Ouya vol ervaren veteranen, waaronder One Laptop Per Child-ontwerper Yves Behar. Zie jij jezelf een Android-gameconsole kopen?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business