Google-topvrouw gaat Yahoo leiden

Marissa Mayer, een van Google’s topvrouwen, wordt CEO bij concurrent Yahoo. Mayer was een van de eerste werknemers bij Google.

Na het plotse vertrek van Scott Thompson in mei nam Ross Levinsohn tijdelijk de leiding van Yahoo over. Als voormalig hoofd van Yahoo America werd hij lang getipt als kanshebber voor de job, maar die eer gaat naar een grotere naam.

“Ik ben vereerd en blij om Yahoo te leiden, een van topbestemmingen van het internet voor meer dan 700 miljoen gebruikers,” zegt Mayer in een persverklaring. “Ik kijk er naar uit om met de werknemers van het bedrijf samen te werken en om innovatieve producten, inhoud en gepersonaliseerde ervaringen naar gebruikers en adverteerders in de hele wereld te brengen.”

[related_article id=”158901″]

Sinds beginperiode
De topvrouw begon bij Google in 1999 en was daarmee de 20e werknemer van de informatiegigant. De overstap is goed nieuws voor Yahoo, dat na een woelige periode van directeurswissels een grote naam binnenhaalt.

Mayer is 37 en is al enkele jaren de meest prominente topvrouw binnen het bedrijf. Ze spreekt regelmatig namens Google op conferenties en is verantwoordelijk voor de ervaring en het uitzicht van onder meer Gmail, Google News en Google Images. In 2010 werd ze verantwoordelijk voor Google Maps en de locatiediensten van het bedrijf.

Concurrentiestrijd
Yahoo moet zich nog steeds stevig herpakken ten opzichte van Google en dat wordt de belangrijkste taak van Mayer, die tot vandaag geen ervaring had als CEO. Maar daar tegenover staat haar jarenlange ervaring bij haar oude werkgever.

Ze is overigens niet de enige Google-directeur die de sprong recent waagde. Vorige maand werd Michael Barett binnengehaald, die kwam bij het bedrijf toen Google eind vorig jaar advertentiebedrijf Admeld overnam. Vandaag is hij verantwoordelijk voor de advertentie-inkomsten bij Yahoo.

Wie Mayer zal opvolgen bij Google is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business