Nieuws

Windows 8 komt uit op 26 oktober

Het wordt een grote verrassing voor mensen die een nieuwe pc kopen na 26 oktober. Vanaf dan verdwijnt de traditionele dekstop van pc’s en komt de Metro-interface van Windows 8 in de plaats. Want 26 oktober, dat is de lanceerdatum waarop Windows 8 officiëel aan de wereld wordt voorgesteld. Geheel volgens de verwachtingen komt het nieuwe besturingssysteem exact drie jaar na de vorige versie uit: 26 oktober 2012.

Windows 8 heeft een boel nieuwigheden. De belangrijkste daarvan zaten al in een voorlopige testversie die we hier onder de loep nemen. De prentjes vind je hier. De opvallendste nieuwigheid is de verdwenen startknop die plaats maakt voor een startscherm met tegels, een look die ook naar bijvoorbeeld Hotmail komt.

Ook hardware?
Waar Microsoft nog geen uitsluitsel over gegeven heeft, is de datum waarop zijn eigen tabletcomputers met Windows 8 uitkomen. Allicht gaat er een Surface-tablet met ARM-processor en aangepaste Windows 8 gelijktijdig met het besturingssysteem zelf gelanceerd worden. Een versie met Intelprocessor en een volledige Windows 8 volgt drie maand later.

[related_article id=”160534″]

datumlanceerdatumnieuwssoftwareWindowswindows 8

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN