Nieuws

eBay doet goede zaakjes dankzij PayPal

Handelssite eBay ziet zijn inkomen in het tweede kwartaal verdubbelen. Vooral extra inkomsten van betaaldienst PayPal leggen het Amerikaanse bedrijf geen windeieren.

Het gaat goed met eBay. De Amerikaanse onderneming tekende het afgelopen financiële kwartaal voor een nettowinst van 692 miljoen dollar, ruim het dubbele van wat het in dezelfde periode in 2011 verdiende (283 miljoen dollar).

Hoewel eBay het overgrote deel van zijn inkomsten uit zijn marktplaatsen haalt, begint PayPal een steeds grotere rol te spelen. De online betaaldienst zorgde voor 1,4 miljard omzet in het afgelopen kwartaal, een stijging van 26 procent vergeleken met 2011.

eBay, dat PayPal onlangs introduceerde in 16 Amerikaanse winkelketens, verwacht dat de echte groei voor de betaaldienst pas over een paar jaar zal plaatsvinden. Die stap, zo meldt de New York Times, moet PayPal een voorsprong geven op concurrenten als de digitale portemonnee Google Wallet.

De Amerikaanse onderneming bereidt zich al druk voor op de migratie naar mobiele betalingen. Het nam onlangs voor een onbekend betdrag Card.io over, een dienst die je een foto met je smartphone van je creditcard laat maken, waarna je betalingen kunt verrichten.

In de tussentijd ziet de toekomst er alvast rooskleurig uit voor de veilingsite. Dankzij de goede financiële resultaten steeg zijn aandeel op de beurs in het afgelopen jaar met 33 procent, zelfs nog meer dan het concurrerende Amazon.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business