Microsoft doet gedurfde stappen met Windows Phone en Windows 8, maar we zagen nog niet eerder zulke felle kritiek op de nieuwe besturingssystemen als die van Matt Alexander. Zeker het lezen en overwegen waard. Verder is het stuk over IT-dienstverleners van de onderwereld een goede tip in deze leeslijst. We stellen het op prijs als […]

Microsoft doet gedurfde stappen met Windows Phone en Windows 8, maar we zagen nog niet eerder zulke felle kritiek op de nieuwe besturingssystemen als die van Matt Alexander. Zeker het lezen en overwegen waard. Verder is het stuk over IT-dienstverleners van de onderwereld een goede tip in deze leeslijst.

We stellen het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd zagen. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Tip ons op redactie@zdnet.be.

Gamen als topsport
Professionele gamers zijn ware topsporters, met groot tactisch inzicht, katachtige reflexen en een corresponderend jaarsalaris. The Verge brengt in kaart hoe de besten aan de top komen, en blijven.

Wespennest
Yahoo heeft een nieuwe directeur. Alweer. Maar in dit geval is de nieuwe baas van de kwakkelende zoekmachine een wonderkind van concurrent Google. Weet Marissa Mayer wel waar ze aan begint?

Misdadige technologie
We kennen cybercriminelen vooral als naamloos en ver weg, maar een er is een nieuw soort crimineel waar je gewoon een afspraak mee kunt maken: de IT-dienstverlener van de onderwereld.

Digigeld: te mooi om waar te zijn
Bitcoin, een geheel digitale munteenheid, beloofde ultiem gemak, draagbaarheid en anonimiteit. Hackers en de mysterieuze uitvinder zelf deden het vertrouwen in de belofterijke geldsoort kelderen.

Nike-hacker spreekt
Een amateurhacker vond een gaatje in een website van Nike en stal sportartikelen ter waarde van een slordige 80.000 dollar. Hij werd gepakt door de Amerikaanse geheime dienst en vertelt op Reddit zijn relaas. 

Domme computers
In dit opninieartikel betoogt de auteur dat het nog lang zal duren voor computers net als mensen kunnen denken. Dat levert weliswaar minder gevaar voor het menselijk ras op, maar tegelijk moeten we steeds meer ons leven aanpassen, zodat diezelfde ‘domme’ computers ons kunnen helpen.

Metro-haat
Blogger Matt Alexander vindt dat Windows Phone en Windows 8 er van buiten misschien schoon uitzien, maar dat de systemen vanbinnen een puinhoop zijn en model staan voor een zwalkend Microsoft dat niet meer weet waar het mee bezig is.