Nieuws

Zuckerberg krijgt stokoud privacypatent toegewezen

Facebook-eigenaar Mark Zuckerberg krijgt zes jaar na dato zijn alleroudste patentaanvraag gehonoreerd voor het weergeven van privacyinstellingen in een profiel.

Het patent, dat als beschrijving ‘het dynamisch genereren van van een privacy-uittreksel vemeldt’, beschrijft een manier om een profiel weer te geven van een accounteigenaar, gebaseerd op specifieke privacyinstellingen.

Niet alleen komt hier de privacyinformatie van de accounteigenaar in beeld, maar ook hoe die zich verhoudt tot andere gebruikers of groepen op een sociaal netwerk.

[related_article id=”158578″]

Volgens ReadWriteWeb, dat het uit 2006 daterende patent niet meer dan een ‘luxe-accessoire’ voor Zuckerberg noemt, heeft Facebook flinke moeite gedaan om het geaccepteerd te krijgen door het U.S. Patent and Trademark Office.

In eerste instantie wees het Amerikaanse patentkantoor de aanvraag af, met als reden dat het patent te breed was geformuleerd. Op de dag nadat de netwerksite aankondigde naar de beurs te zullen gaan, begon het echter een charmeoffensief om het privacypatent alsnog in handen te krijgen.

Na verschillende interviews met de controleurs en wijzigingen aan de tekst leverde dit het gewenste resultaat op. In de rechtszaal zal Facebook weinig hebben aan het oudere patent. Na zijn aanvaring met Yahoo in de rechtszaal is het druk bezig patenten op te kopen die het in de toekomst moet beschermen tegen eventuele claims. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business