Nieuws

Twitter wil eigen tv-show

Twitter heeft wat voor televisie. Nadat het eerder meer betrokkenheid bij live sportevenementen aankondigde, wil het nu zijn eigen realityshow, zo gaan de geruchten.

Via de site Adweek.com lekte woensdag uit dat Twitter stevig in gesprek is met verschillende Hollywoord-producers en televisienetwerken. De netwerksite wil een eigen videoserie maken die “vergelijkbaar is met The Real World of The Hills”, twee Amerikaanse series van muziekzender MTV.

Volgens Adweek zou de serie verschijnen op zijn eigen unieke Twitter-pagina, waarop een uitklapbare videospeler is bevestigd. Een ander idee zou zijn dat de serie wordt rondgestuurd via tweets en dat de video begint te spelen zodra gebruikers op de link klikken.

Hoewel er weinig bekend is over de inhoud werd er daarentegen veel gepraat over de advertentiemogelijkheden van een dergelijke show. Twitter is van plan om goed betalende adverteerders binnen te halen die hun producten in de show mogen laten zien en, uiteraard, promotionele tweets krijgen die samen met de serie te zien zijn.

De geruchten over een eigen tv-show  zijn nog niet eens zo gek, gezien het feit dat Twitter onlangs aankondigde dat het meer wil doen met live televisie rondon grote sportevenementen. Het wil een realtime-ervaring kweken door speciale Twitter-pagina’s in het leven roepen die op het grote moment tweets van sporters en fans samen brengt.

Het eerste evenement waarop het dit probeert, is tijdens de Olympische Spelen in London. Hier heeft de netwerksite samen met televisiebedrijf NBCUniversal een speciale Olympische tweetpagina gemaakt.

Twitter is nog altijd druk op zoek naar manieren om meer geld te verdienen met zijn netwerk, dat inmiddels zo"n 140 miljoen maandelijkse gebruikers kent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business