Nieuws

Dropbox geeft hack toe

Dropbox heeft toegegeven dat ze het slachtoffer waren van hackers. Echter lag het probleem niet bij Dropbox, maar bij gebruikers van Dropbox.

Op de Dropbox Blog meldt het cloudopslagbedrijf dat de hack mogelijk werd gemaakt doordat klanten van het bedrijf op meerdere websites, waaronder gehackte fora, hetzelfde wachtwoord gebruikten. Daarna konden hackers met die gegevens inloggen bij Dropbox.

Eén van die gehackte accounts was van een Dropbox-medewerker, die in zijn account een werkblad had staan met een lijst van e-mailadressen van Dropboxgebruikers.

[related_article id=”161920″]

Dat verklaart de kleinschaligheid van de spammeldingen: de getroffen klanten zijn voornamelijk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Op het forum van Dropbox zijn een 200-tal gevallen gemeld.

Eerder gaf Dropbox al aan dat het probleem waarschijnlijk niet bij de beveiliging van Dropbox zelf lag.

Om hacks als deze in de toekomst te vermijden zal Dropbox enkele nieuwe veiligheidsfuncties introduceren. Zo kan je sinds kort zien van op welke computers er activiteit is in jouw Dropbox en kan Dropbox je vanaf nu dwingen om je wachtwoord te wijzigen indien het al te vaak gebruikt wordt of al lang niet meer veranderd is.

Verder gaat Dropbox two-factor authentication invoeren: een wachtwoord is dan niet meer voldoende. Bij two-factor authentication heb je zowel een code (die naar je e-mailadres of mobiele telefoon wordt gestuurd) als een wachtwoord nodig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business