Nieuws

ZDNet-leeslijst: Dronepiloten en beveiligingsflaters

Gabe Newell is geen man die een blad voor zijn mond neemt. Tijdens een zeldzaam optreden bij een Amerikaanse gamesconferentie toont de directeur van Valve zijn ongebruikelijke blik op technologie.

We willen je verder de open vragenronde niet onthouden van Kevin Rose op Reddit. Veel van de gebruikers daar waren vroeger lid van zijn creatie Digg en stapten over toen de site onbruikbaar werd.

We stellen het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd zagen. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Tip ons op redactie@zdnet.be.

Kruistocht tegen Facebook
De maker van App.net, een sociaal platform voor ontwikkelaars, wil een sociaal platform dat zijn gebruikers niet aan de adverteerders uitlevert, zoals Facebook ooit bij hem deed.

Dood van bovenaf
Drones spelen een steeds belangrijkere rol in moderne oorlogsvoering. Maar wie zijn de mensen die het commando geven voor spionage of een moordaanslag aan de andere kant van de wereld?

Hypes en security gaan niet samen
Tophacker Christopher Soghoian spuit kritiek op grote journalistieke publicaties die beveiligingstools de hemel in prijzen, terwijl ze nog niet eens behoorlijk getest zijn.

Buitenbeentje in Silicon Valley
Gabe Newell, de baas van gamesfabrikant Valve, gaat niet alleen tekeer tegen Windows 8, maar zit boordevol goede ideeën over technologie, zoals hij aantoont tijdens een zeldzaam interview.

Bonus: Newells ideeën zijn ook goed te zien in de werknemershandleiding van Valve, die een paar maanden geleden uitlekte (let op: link leidt direct naar PDF).

Een tegen velen
Kevin Rose, oprichter van Digg, is dapper genoeg om leden van Reddit hem het hemd van het lijf te laten vragen en gebruikt daarbij YouTube-video’s om duidelijk antwoord te kunnen geven.

Hoe het niet moet
Ondanks het feit dat veel bedrijven en sites zijn getroffen door inbraken op hun servers, laat Tesco zien dat er nog altijd ondernemingen zijn die geen flauw idee hebben van wat goede beveiliging inhoudt.

Smullen geblazen
De rechtszaak tussen Apple en Samsung over mogelijke diefstal van het iPhone-ontwerp is een van de meest ruchtmakende van het jaar. De Wall Street Journal zet alles nog eens op een rijtje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business