‘Nokia met Windows Phone 8 in september’

Nokia zou in september, vlak voor de nieuwe iPhone, een smartphone met Windows Phone 8 voorstellen.

De telefoon wordt volgens bronnen van Bloomberg voorgesteld tijdens Nokia World, op 5 en 6 september. De bedoeling is om het toestel nog voor de eindejaarsperiode in de winkelrekken te krijgen.

Nokia lanceert zijn toestel zo enkele dagen voor de nieuwe iPhone. Die mogen we, althans volgens de recentste geruchten, op 12 september verwachten. Eind augustus verschijnt er overigens ook een nieuwe Galaxy Note, de zeer grote smartphone (of zeer kleine tablet) van Samsung.

[related_article id=”152275″]

De Finse telefoonmaker is momenteel geen grote concurrent voor Apple of Android. Na jarenlang klappen te krijgen op de smartphonemarkt koos Nokia resoluut voor Windows Phone als besturingssysteem.

Intussen bracht het bedrijf onder meer de Lumia 800 en 900 uit. Die kregen goede kritieken, maar evenaren in verkoopcijfers nog niet het succes van pakweg de Galaxy-telefoons of de iPhone

Over het toestel op Windows Phone 8 is nog niets bekend. Wel weten we dat WP8 een zeer nauwe integratie krijgt met Windows 8 dat eind oktober verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business